Τυροκομείο

Ο ΑΣ Μυλοποτάμου διατηρεί και εκμεταλλεύεται ιδιόκτητο τυροκομείο στο Πέραμα Μυλοποτάμου από το 1966. Ο τρόπος παρασκευής των τυριών ακολουθεί τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής, η οποία διαθέτει πλούσια ιστορία και παράδοση στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Το 1992, ο ΑΣ προέβη σε ανακαίνιση του τυροκομείου και σε ανανέωση του βασικού μηχανολογικού εξοπλισμού του.

Τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούνται, η μη χρήση πρόσθετων συντηρητικών, χρωστικών και ομοιωμάτων, το αγνό κρητικό γάλα από επιλεγμένα κοπάδια ελευθέρας βοσκής και το μεράκι των παραγωγών, δίνουν στα τυροκομικά προϊόντα του ΑΣ Μυλοποτάμου μεγάλη ποιοτική και εμπορική αξία.

Τα τυροκομικά προϊόντα διατίθενται στα μεγαλύτερα super market της Κρήτης (Χαλκιαδάκης, Α.Β. Βασιλόπουλος, κλπ) καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης, εξάγονται στην Αμερική μέσω ενδιάμεσου διανομέα.

Τα προϊόντα του τυροκομείου είναι :

  • Γραβιέρα
  • Ανθότυρο
  • Κεφαλοτύρι
  • Φέτα
  • Ξινομυζήθρα

Σήμερα η εταιρία έχει προχωρήσει στη διασφάλιση και διαπίστευση της υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων της, με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος HACCP. Η σωστή επεξεργασία, ο έλεγχος ποιότητας, η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η ασφαλής διανομή όλων των προϊόντων της εταιρίας πραγματοποιούνται με βάση τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, έτσι ώστε τα τελικά προϊόντα να πληρούν τόσο τις προδιαγραφές της ελληνικής νομοθεσίας όσο και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.